Waterbus tot Temse / Bornem of verkiezingen op komst?

11-02-2018 07:17

 

ProMobiel KBV is het idee van de Waterbus Antwerpen - Bornem zeer genegen, maar het ziet er naar uit dat er verkiezingen op komst zijn...want hoe realistisch is dit op korte of middellange termijn?

 

Referend naar het persartikel in Gazet van Antwerpen (zie link hieronder)...

Het havenbedrijf staat op dit moment niet te springen om op de vraag van de betrokken gemeenten in te gaan…; reden onvoldoende centen voor minstens 1 bijkomende boot + investeringskosten aan de wal.

Schipper Werner aan het woord: Het verhaal van schipper WERNER die ervaring heeft met Waterbussen…

Waar men aan de wal dikwijls geen rekening mee houdt is de enorme golfslag dat dit met zich meebrengt.

Dit brengt schade mee aan yachten, passagiersschepen, veerboten en dijken. ik heb er zelf mee gevaren en weet waar ik over spreek... Die boten varen 38 km/u en zijn voorzien van 1500 pk en moeten constant afstoppen.

Zo'n bootje kost maar 2,5 miljoen €. Dus snel zal de tocht ook niet snel verlopen. Ik heb er zelf zeker geen probleem mee met het idee. Plus dat ze de brandstof tanks zullen moeten uitbreiden aan boord als er plaats genoeg is.

Ik weet dat ze met het traject Antwerpen-Hemiksem maar net toekomen met de brandstof voor "1" dag...

Denk dat bij hoog tij, hij helemaal niet onder de brug van Temse kan..Die kan open, maar die staan daar ook niet om te springen,want die wordt bediend vanuit wintam , vervolgens: auto's staan stil aan de brug.

https://m.gva.be/cnt/dmf20180206_03342875/straks-mogelijk-met-waterbus-naar-antwerpen