Vandaag 10 april '20 bestaat de burgerbeweging "Haal DE LIJN over de Brug" precies 10 jaar.

10-04-2020 15:53

Op 10/04/2010 nam de organisatie voor de eerste keer contact op met toenmalig burgemeester Luc De boeck van Bornem voor steun.

Intussen weten wij dat sommigen de mobiliteitsnoden van de bevolking in de brede regio niet zo goed aanvoelden, met alle gevolgen van dien, tè beperkt treinverkeer, bussen die NIET aansluiten op de treinen, geen verbindingen tussen de busnetten tussen Waasland (+ Antwerpen LO) en Klein-Brabant / Vaartland.


 

Nu hopen wij dat gemeentebesturen & vervoersregio's hun best gaan doen om deze hiaten in het netwerk weg te werken.

Onze burgerbeweging blijft cijfermateriaal aanbrengen om de noden héél zichtbaar te maken, zo kregen we zopas cijfers over het woon-werkverkeer tussen het Waasland & Klein-Brabant….vanuit de Federale statistiek...HEEL SPREKENDE CIJFERS.


 

Wij kunnen dan ook moeilijk aanvaarden dat men (zoals het er nu naar uit ziet) in de volgende fase zou overgaan naar 'vervoer op maat', waarbij men telefonisch of via een app een rit naar de overkant van de Schelde (grens tussen de regio's) moet boeken.

Bereikbaarheid bedrijven, kliniek Bornem en scholen blijven op die manier teveel op hun honger zitten, het gaat hier immers om vele honderden pendelaars.


 

"Haal De Lijn over de Brug" blijft in dit verband opkomen voor de burgers en wij verwachten graag van onze politici dat zij hun verantwoordelijkheid nemen, teneinde de leefbaarheid op en rond de gewestwegen (vooral N16) te verbeteren.


 

Naar aanleiding van onze 10e verjaardag, geven we hier nog eens een prachtig filmfragment van een zeer mooie actie uit ons archief...over de Schelde heen.

Blijf intussen samen met ons de politici aanporren, zodat zij hun verantwoordelijkheid zouden nemen....waarvoor dank!


ZIE LINK:

https://www.youtube.com/watch?v=vaOM9O-Dfls