Snel, duurzaam en goedkoop naar Antwerpen

07-10-2017 10:54

BERICHT AAN DE BORNEMNAREN (en eventueel Sint Amands?)

Een gouden TIP voor de Bornemnaars...op 30 minuten vanuit Bornem naar de Groenplaats in Antwerpen voor slechts 1,5 euro (rittenkaart De Lijn), zonder parkeertickets te betalen of parkeerproblemen.
Antwerpen als provinciehoofdplaats bereiken op een snelle, goedkope en duurzame manier voor woon-werk, shoppen, museabezoek, film, enz…, dat kan!!

Neem de auto VANUIT BORNEM tot net over de brug in Temse en neem daar de SNELBUS 99S naar Antwerpen LO, die U in 25’ tot op het tramnet... brengt (met de auto kan het nauwelijks sneller).
Net voor de tramtunnel kan U vlot overstappen aan hetzelfde perron op de diverse trams (om de 3 à 4 minuten).

Haltes Temse – op viaduct links (Colruyt) of op viaduct rechts (Prinsenlaan – nieuwe kerk)
De bus gaat ontzettend vlot en stopt slechts een 4-tal keer op het traject naar Antwerpen.
Ook even melden dat er uiteindelijk 3 bussen per uur zijn (ook bus 93 & 95) op dit traject en je kan tot laat in de avond terugkeren na een avondje stappen…
EEN AANRADER DUS…!!


Vaststelling: honderden Bornemnaars rijden nu met de wagen dagelijks naar Antwerpen tot linkeroever; deze snelbus is dus een heel wat beter alternatief.
De ontsluiting van Bornem = hard nodig met het openbaar vervoer.

Waarom niet met de trein naar deze buslijn in Temse? 
De trein is vrij duur voor deze relatief korte afstand van slechts enkele km (Basistarief NMBS) en bovendien is deze snelbuslijn ONBEREIKBAAR (er komt geen enkele bus aan het station in TEMSE).
DE LIJN IS ZEER STROEF IN DIT VERHAAL.

Wij blijven hopen dat gemeentebestuur Bornem haar visie bijstelt inzake het openbaar vervoer, want wordt met de dag méér belangrijk.


Bornem scoort trouwens het slechtste inzake openbaar vervoer in de provincie Antwerpen (volgens een landelijke enquête van Het Nieuwsblad).

We hopen dus op méér druk vanuit de lokale Bornemse politiek in de vervoersregioraad, om er daadwerkelijk iets aan te gaan doen.