Politici niet happig naar een gedegen oplossing....

26-11-2017 07:18

Uit een panelgesprek tijdens de de Staten-Regionaal van 'Rivierenland' (IGEMO) op 25/11 blijkt dat de meeste politici niet wakker liggen van de vervoersproblematiek met het openbaar vervoer aan de Schelde IN BORNEM.

 

Op vraag van het kabinet van minister minister Ben Weyts zouden Bornem & Sint Amands opgedeeld worden bij de op te richten vervoersregio Waasland vanuit socio-economische overwegingen. (Wat niet betekent dat men voor de bestuurlijke zaken & andere samenwerking de regio Mechelen dient te verlaten). Bornem ligt immers nu aan de grens van de vervoersregio Mechelen. 

Een piste van het kabinet Weyts die eindelijk opportuniteiten zou bieden voor Bornem, voor de bereikbaarheid over de Schelde.

De politici (lees...burgemeesters) willen de ‘AFBAKENING’ van de vervoersregio absoluut binnen de regio Mechelen houden, waardoor deze opportuniteit duidelijk verloren gaat. (Er komt dus wellicht nog een 'figuurlijke muur' bij voor het openbaar vervoer, waar men nu reeds moet vaststellen dat er geen aansluitingen zijn tussen treinen & bussen of beide busnetten lang weerszijden van de Schelde).

Politici liggen dus duidelijk niet echt wakker van de veelvuldig aangehaalde problematiek rond de toenemende verkeersstromen over de Scheldebrug / N16, die de leefbaarheid van de regio duidelijk aantast.

De bereikbaarheid van de bedrijven, scholen en klinieken zullen dus voor altijd problemen blijven opleveren, aangezien er geen gedegen netwerk is met het openbaar vervoer over en rond deze Scheldeovergang.

Of de noden van de burgers nu echt nog ernstig genomen worden door de beleidsmensen is nu toch een vraag waard.

Het is aan de burger om zich hier nu een oordeel over te vormen…