Onze ProMobiel-werkgroep 'Verkeersveiligheid' aan het woord...

04-03-2021 11:55

BORNEM:

Aan de kruising Elisabeth straat en Puursesteenweg, waar de schoolkinderen straat dienen over te steken, zouden dringendende herstellingswerken op z'n plaats zijn.
Er is namelijk op de Puursesteenweg op die plaats ersntige spoorvorming die bij regenachtig weer vol komt te staan met water,, met als gevolg dat de oversteekplaats voor fietsers en het zebrapad voor voetgangers slecht zichtbaar zijn voor de automobilisten !

Er zouden plannen bestaan dat de gemeente Bornem deze situatie gaat aanpakken, de vraag is natuurlijk wanneer.
Wat wij ook niet goed begrijpen is het feit dat er geen snelheidsbeperking 30Km/u is ter hoogte van de oversteekplaats, automobilisten mogen daar 50Km/u rijden wat een levensgevaarlijke situatie is in een schoolomgeving!
30Km/u is toch de regel in de buurt van een schoolomgeving ?

Wij blijven dit vanuit onze werkgroep 'Verkeersveiligheid' verder opvolgen....

Onze werkgroep 'Verkeersveiligheid' ontving onderstaand antwoord van gemeente BORNEM:

ONS KENMERK                             UW KENMERK               DATUM                     DIENST

UIT2021-060                                                        4/03/2021               communicatie

                                                              

 

ONDERWERP

te herstellen weg/fietspad/trottoir

Geachte heer Ceunen

Wij hebben uw melding over de staat van het wegdek op Puursesteenweg goed ontvangen en onze diensten op de hoogte gebracht.Zij hebben uw melding met de nodige aandacht behandeld.

 

Voor de herstelling van het wegdek zijn we op dit ogenblik een onderzoek gestart naar een aannemer. Dit kan echter niet op korte termijn gebeuren.

 

Wij zullen de vraag voor het verlagen van de snelheid naar 30 km/u behandelen op cel verkeer, overlegplatform tussen gemeente en politie. Voorafgaand aan dit overleg zal onze dienst de situatie ter plaatse komen bekijken. Na het overlegmoment van de cel verkeer zal een voorstel worden geformuleerd naar het college van burgemeester en schepenen. Zij zijn als wegbeheerder bevoegd voor aanpassingen aan het openbaar domein. Onze dienst mobiliteit houdt u verder op de hoogte van het dossier.

 

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met de communicatiedienst op het nummer 03 890 69 06 of mail naar communicatie@bornem.be.

 

Alvast bedankt voor deze melding, alsook voor het vertrouwen dat u in onze diensten stelt.

 

 

Hoogachtend

                                                                    

 

 

 

 

 

 

Liesje Raemdonck

 

 

 

 

Kristof Joos

algemeen directeur

burgemeester