Neem rechtstreeks contact op met de werkgroep 'Openbaar Vervoer' (rond toekomstig openbaar vervoer)

27-04-2017 17:28

Het concept BASISBEREIKBAARHEID komt stilaan op kruissnelheid...(hertekening van het openbaar vervoer)

Onder de (nationale) koepel "supporters openbaar vervoer" tracht ProMobiel dit zo goed als mogelijk op te volgen voor de burgers in onze regio.

We hebben met onze werkgroep OV een synthese gemaakt van de huidige (belabberde) toestand van het openbaar vervoer in onze regio / vervoersregio Mechelen.

Er wordt namelijk proef gedraaid in vervoersregio Mechelen.

Samen met dit rapport worden er door ons quick-wins en andere suggesties gedaan in het belang van alle potentiële gebruikers.

Op dit moment is er weinig waardering te bespeuren vanuit het betrokken studiebureau 'The New Drive' voor dit gigantisch werk, eigenlijk een miskenning van de burger (waarvan men toch enige participatie verwacht?).

De OPEN & BREDE burgerconsultatie van ons platform op 8 maart '17 (en eerder) rond deze materie wordt dus duidelijk NIET gewaardeerd.

Nochtans hebben onze gemeentebesturen beloofd dat zij enorm veel waarde hechten aan het werk van ProMobiel KBV en ze er daarom bij het betrokken studiebureau zouden op aandringen voor de nodige samenwerking.

Omdat ons burgerplatform er nu eenmaal is voor en door onze burgers, gaan we hiervoor zeker nog de nodige initiatieven nemen...

Intussen voorzien wij voor alle geïnteresseerde burgers hierover een brainstorming op maandag 8 mei '17 om 19.30u (vergaderzaal ACV Puurs - Dorpshart) - IEDEREEN WELKOM!!

Méér info?

Contacteer ons op het nieuwe mailadres van 'werkgroep OPENBAAR VERVOER': Openbaarvervoer.promobiel@gmail.com met de vermelding: "Basisbereikbaarheid".

Of telefonisch: 0499/17 85 65 (verantwoordelijke Dirk Smet)

Wij houden U dan verder op de hoogte!!