Nationale actie rond uitrol 'Basisbereikbaarheid'

02-07-2023 11:50

ProMobiel Klein-Brabant / Vaartland ondersteunt de Nationale actie van VSOV  (Verenigde burger- en mobiliteitsplatformen) 

'Vraag het aan uw burgemeester' - de gevolgen van uitrol Basisbereikbaarheid

Sinds 1 juli '23 zijn een aantal vervoerregio's opgestart met Basisbereikbaarheid.

De GROTE vervoerregio's, zoals ANTWERPEN - GENT - LIMBURG - VLAAMSE RAND volgen later (vermoedelijk op 07/01/24). Wellicht een tactische zet van het beleid?!

Nu zijn de 'gevolgen' in de opgestarte regio's reeds duidelijk...Verspreid daarom mee de actie over het ganse Vlaamse land: 'Vraag het aan uw burgemeester' a.u.b., met onderstaande afbeelding.

De burgemeester is het 'hoofd' van de gemeente en de gemeenten zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor deze vervoersplannen. 

 

Sommige gevolgen van Basisbereikbaarheid zijn zichtbaar en ernstig...mensen die nood hebben aan Openbaar Vervoer zien hun busverbinding- of halte afgeschaft.


Men denkt hierbij helemaal niet aan de oudere of minder-valide medemens, maar ook niet aan mensen die gewoon niet zonder hun bus of tram kunnen. Men wil het ook hoofdzakelijk digitaal brengen rond Basisbereikbaarheid, maar een aantal ouderen zijn daar helemaal nog niet in thuis.


Gevolg: zij komen in een sociaal isolement!

Participeer tegelijk ook in onze FB-groep: 'GEEN SLOOP van ons bus- en tramnet (Basisbereikbaarheid)' :https://www.facebook.com/groups/3548368935397708