Minister Gilkinet reageert - op onze vraag over de problemen met spoorwegbrug in Boom (over de Rupel)

02-12-2020 16:26

Persmededeling :  de spoorwegbrug in Boom uit het slop gehaald?

Minister Gilkinet reageert.

Hoort u het ook erg regelmatig op de radio dat het spoorwegverkeer tussen Puurs en Boom onderbroken is. De spoorwegbrug in Boom is de schuldige.

 

De Burgerbeweging ProMobiel Klein-Brabant / Vaartland vindt dat er uiteindelijk werk moet gemaakt worden van een deugdelijke oplossing.

Wij stuurden een mail naar de verantwoordelijken van Infrabel met kopie aan Minister Gilkinet.

 

Wij vatten hier kort de mail samen :

 

“Spoorweg lijn 52 is een s-lijn in het kader van het voorstadsnet Antwerpen.
De essentie van deze lijn is dat ze betrouwbaar moet zijn voor de reizigers.

Wij stellen vast dat er slag om slinger de doortocht over de brug van de Rupel in Boom niet kan gegarandeerd worden.
Het gaat hier om een structurele fout die nu al jaren aansleept.

Wij en de reizigers blijven op onze honger zitten. Wij gaan er vanuit dat een S-lijn een prioritaire behandeling krijgt.
Dit schijnt niet het geval te zijn.

Bovendien is de vervangbus gezien het parcours Puurs-Boom geen goede oplossing; de rijtijd wordt verdubbeld zodat aansluitingen steevast gemist worden.”

 

 

Het antwoord minister Gilkinet :

 

Dank u voor uw e-mail van 23 november 2020.
Een van mijn prioritaire doelstellingen is ervoor te zorgen dat de infrastructuur op tijd wordt vernieuwd en onderhouden om elke impact op het verkeer te vermijden. Dat is ook de ambitie van het Boost-plan, waarvoor de federale regering onlangs een eerste financieringstranche van 100 miljoen euro heeft vastgesteld en waarvoor de komende jaren nog meer middelen nodig zijn dan deze eerste 100 miljoen euro.

Ik zal onverwijld contact opnemen met Infrabel en de NMBS om nuttige informatie te verkrijgen over de toestand van de L52-infrastructuur, om te weten te komen welke werkzaamheden daar gepland zijn en om te bepalen welke maatregelen moeten worden genomen om de situatie te verbeteren, en het "S"-aanbod rond Antwerpen te ontwikkelen, zoals ik dat ook wil doen rond de andere grote steden van het land.

Zorg goed voor uzelf. Zorg goed voor elkaar.
 

Met vriendelijke groeten
Georges Gilkinet
Minister van Mobiliteit
Vice-eersteminister

 

 

Dit antwoord geeft ons een positieve verwachting dat er een oplossing komt of dat er tenminste duidelijkheid komt over dit serieuze mankement.

Wij houden u op de hoogte.