Dringende OPROEP aan iedereen

10-02-2023 09:26

Klein-Brabant als 'proeftuin' voor een HERVORMING van het Openbaar Vervoer...;TESTPERIODE is gestart...voor nationale 'uitrol'.

Het Openbaar Vervoer in Vlaanderen wordt grondig hervormd, bepaalde buslijnen en veel haltes zullen gesupprimeerd worden. Dit gaat wellicht een zeer grote impact hebben voor grote groepen van reizigers, zoals oudere mensen, mensen zonder wagen, mensen met beperking, enz...

In Klein-Brabant wordt momenteel een (NATIONALE) proef uitgevoerd met de FLEXBUS. Dit is een systeem op vraag van de klant; de ritten kunnen zowel digitaal als telefonisch aangevraagd worden.

Als ProMobiel willen wij daarom onze verantwoordelijkheid nemen an vragen aan de Klein-Brabanders dat zij eens een inspanning doen om deze Flexbus uit te testen. Wij hebben daarvoor een digitaal formulier ontworpen dat je gewoon kan invullen, zodat wij een beeld krijgen van de reeële werking van de Flexbus.

Deze gegevens worden dan gecommuniceerd naar de gemeentebesturen Bornem & Puurs - Sint Amands, maar ook naar de verantwoordelijke VERVOERREGIO. Er worden daarbij GEEN persoonsgegevens uitgewisseld. U kan dus onbevangen deelnemen en uw ervaring doorgeven.

Het is ontzettend belangrijk voor de toekomst van het openbaar vervoer en wij willen u dan ook reeds bij voorbaat danken (let wet: de proef loopt nog slechts een beperkte periode).

LINK om deel te nemen aan onze bevraginghttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg8JOIfTrpxVHR3bQ-7dPeVvRupB4l8qJ81X_G8w_oo6OpkQ/viewform?usp=sf_link

 

Hoe de Flexbus bestellen?:

  • Contacteer de Hoppincentrale via de HOPPIN - app of Telefoon 0800 12 2 12.
  • Kies de halte. Je krijgt een tijdvenster van 30 minuten rondom je tijdstip.
  • Voor je rit krijg je bevestiging van de exacte ophaaltijd via sms, telefoon of de app.
Je kan de flexbus vanaf 30 dagen tot 1 dag op voorhand reserveren via de app, en telefonisch tot 30 minuten voor je rit tijdens de openingsuren van de Hoppincentrale. Op tijd reserveren is aangewezen. Om te reizen met de flexbus blijf je gebruik maken van onze normale vervoerbewijzen
 

Openingsuren van de Hoppincentrale

  • Weekdagen: 6 tot 19 uur
  • Zaterdag: 7.30 tot 17 uur
Zon- en feestdagen: 7.30 tot 15 uur
 
OPRECHTE DANK voor je medewerking.