DRINGEND - bevraging burgers Puurs - Sint Amands (Ruimte & Mobiliteit)

05-07-2022 07:52
Bevraging rond Ruimte & Mobiliteit
Gemeente Puurs - Sint Amands
 
Beste medeburger
Er is al heel wat te doen geweest rond initiatieven van en in de gemeente Puurs-Sint-Amands rond ruimte en mobiliteit. Denken we maar aan de schietstand in Ruisbroek of het Mechels wegje daar of de afgevoerde uitbreiding van de basisschool richting bosgebied. Of denken we aan de masterplannen Kalfort en Oppuurs-Lippelo-Beekvallei en de megastallen voor honderden melkkoeien op de Zeuthoeve. Ook de plannen voor het Loutersveld brengen de tongen in beweging. Dat doen ook de plannen voor het pleintje tussen Hoogstraat en Eeuwfeeststraat. Voor velen kwam de fietszone in het centrum van Puurs uit de lucht vallen. Ondertussen blijft fietsen met kinderen een hele opgave voor de ouders.
Nu heeft de gemeente een globaal plan ontwikkeld dat richtinggevend is voor het beleid rond ruimte en mobiliteit tot 2050. Hoe oud zijn onze kinderen dan?
Dit plan (zie https://www.puurs-sint-amands.) is dus uiterst belangrijk. Zijn de gemeentelijke ambities in verhouding tot de uitdagingen? Op de publieke raadpleging van 2 juni mochten geen vragen gesteld worden en de gemeente is vooralsnog niet van plan een publiek debat hierover te organiseren. Wel krijgen individuele burgers (slechts) tot eind juli de tijd om opmerkingen door te sturen.
Daarom vinden een aantal medeburgers dat we zelf hierover van gedachten moeten wisselen. Samen weten we tenslotte meer dan elk afzonderlijk. Het is altijd interessant te  horen wat anderen ervan denken. En zij horen ook graag wat jouw vragen en opmerkingen zijn.
We hopen dan ook dat jij erbij kan zijn. En dat je deze uitnodiging ook doorstuurt naar buren, vrienden en geînteresseerden. 
De gedachtewisselingen vinden plaats op
- 9 juli van 10 tot 12u in Vrededaal - Kalfortdorp 1 
- 19 juli van 19.30u tot 21.30u in zaal De Mispel - Oppuurs (Meirstraat 13,)
 

Graag inschrijven (niet verplicht) via https://forms.gle/ 

Dan kunnen we inschatten hoeveel mensen we kunnen verwachten en dan krijg je alvast nog wat informatie op voorhand.

 

Met dank.

Burgerplatform ProMobiel KBV