De nieuwe vervoersplannen - Stilte voor de storm?

31-03-2022 16:45

Vanuit de Vervoerregio Mechelen komt er geen enkele info of antwoorden meer op onze inhoudelijke vragen.

Wij maakten onze bezorgdheden enige tijd geleden op een zeer inhoudelijke wijze ook over aan mevr. Saadet Gülhan (mobiliteitsschepen Bornem), omdat er een aantal zaken zijn die gewoon NIET correct zijn.

Deze schepen is tegelijk ook politieke voorzitter van de vervoerregio Mechelen, wat belangrijk is om weten voor de regio Klein-Brabant / Vaartland.

Als we de plannen ontleden, ziet het er echt niet goed uit en vooral niet voor BORNEM.

Wij vroegen ook het cijfermateriaal op (Intrinsiek potentieel) om de basis te kennen waarop de nieuwe vervoersplannen gebaseerd zijn, maar daar blijft men zeer GEHEIMZINNIG over en we krijgen deze NIET. Op die manier kan er ook geen vergelijking gemaakt worden met andere officiële en relevante bronnen

CONCREET:De enige rechtsreekse buslijnen die er nog waren vanuit BORNEM worden geschrapt (naar BOOM MARKT & DENDERMONDE), terwijl het Openbaar nu reeds dramatisch is voor Bornem (geen of onvoldoende aansluitingen op de treinen).

Samen met 'Haal DE LIJN over de Brug' proberen we bij onze LOKALE politici aan te dringend op een waardig alternatief voor de auto, door te pleiten voor méér treinen en betere / aansluitende busverbindingen in de regio en vooral in BORNEM.

Helaas wordt alles duidelijk weggewuifd door het huidige gemeentebestuur BORNEM en zal de drukke verkeersas N16 verder blijven boosten met alle gevolgen vandien, milieu & gezondheid, files, sluipwegen in de spits, enz...

Wij gaan opnieuw trachten om de politici te overtuigen, dat deze 'achteruitgang' voor het lokale Openbaar Vervoer zou omgebogen worden.

Wij houden de inwoners van de regio op de hoogte en desgevallen roepen wij op om samen IN ACTIE te komen tegen deze verkeerde beleidskeuzes.