Bornemnaars vragen sneldienst naar Antwerpen

17-10-2017 08:41

OPROEP:
5661 mensen zijn geïnteresseerd...
Een SNELBUS-verbinding tussen Bornem en Antwerpen blijkt de grote wens van honderden Bornemnaars, voor tal van redenen (op 40' naar de Groenplaats aan een bustarief van 1,5 euro, zonder parkeerproblemen).
De vraag wordt nu gesteld aan gemeentebestuur Bornem...zij dienen nog overtuigd te worden;van hen wordt dus veel meer verwacht door de inwoners.

Het heeft geen zin om zich te verstoppen achter de stroeve houding van De Lijn of het stukje spoorweg tussen Bornem & Temse, dat te duur en vooral niet efficiënt is.

Een snelbusverbinding die vanaf de Bornemse kliniek vertrekt, via het station van Bornem & Temse, naar het tramnet Antwerpen (halte Halewijn) is essentieel om heel wat wagens van de N16 te halen en uit het centrum van Bornem.

Slechts 5 potentiële STOPS : Temse - Steendorp - Bazel - Kruibeke - Burcht.

Een busverbinding over de Schelde geeft de mensen dus meer mogelijkheden inzake woon-werktrafiek langs beide zijden van de stroom (industriezones Temse, Kruibeke, Bornem en Puurs), de scholen, en is hoogstnoodzakelijk voor de bereikbaarheid van de Bornemse kliniek (duizenden patiënten, raadpleging, bezoeken & personeel).